אחת המטרות המרכזיות של אמן זה שיכירו ביצירה שלו, שיעריכו אותה, שיצירתו תיגע בליבו של הקהל. ואכן בפועל אמן מצליח נחשב למי שנחשף לציבור רחב והשפיע על חייו.

בעולם האומנות אחת הבעיות המרכזיות היא שלעיתים קיימים אמנים בעלי כשרון אדיר, אך הציבור לא נחשף אליהם – ובכך הם נעלמים מעיני הקהל, לעומת אמנים בעלי יכולות בינוניות אשר זוכים לחשיפה רחבה. לדוגמה, קפקא, אחד הסופרים החשובים בעידן המודרני, ייצג דוגמה קלאסית לכך: גדולת יצירתו התגלה רק לאחר מותו, בעוד שבמשך חייו זכו להכרה סופרים חסרי מעוף, ואילו יצירותיו – נכסי צאן ברזל בתולדות הספרות – לא זכו לתשומת הלב הראויה.
כדי שאמן יוכל להגיע להכרה אמיתית ולבנות קהל מעריצים שמעריך ומזדהה עם יצירתו, חיוני להיות נגיש לקהל – והדרך האופטימלית לכך היא באמצעות התקשורת. למותר לציין כי רוב הפריצות של יוצרים בעולם התרבות נבעו מהרגע שבו כלי המדיה שפכו אור על יצירותיהם. עם קבלת חשיפה תקשורתית, נוצרה מהפכה בקריירה האומנותית – האמנים תפסו תאוצה בכל המישורים.
דוגמה נפוצה ביותר , בתקופה הפרה-תקשורתית ההופעות של רוב הזמרים החדשים מתמלאות בדרך כלל באותם 10 חברים, אך לאחר כתבות מפרגנות בתקשורת הביקוש גדל באופן דרמטי, גם ללא שינוי ברמת היצירה. למעשה, אין כלי שמקצר את הדרך להצלחה כמו התקשורת; לא סתם מרבית המוסיקאים באולפנים חושבים בכל רגע נתון על הפלייליסט של גלגלצ בזמן ההפקה. נכון, ניתן להעלות יצירה לרשתות, לסטרימינג וליוטיוב, אך עד שמיצירם תופסת פריצה – זה לוקח זמן רב, אם בכלל.
האם להיות אמן מיינסטרימי היא הדרך היחידה לתהילה? לאו דווקא. קחו לדוגמה את דיוויד בואי – זמר הרוק הגדול בכל הזמנים. ההצלחה לא קרתה בבוקר אחד. מעל עשור בואי ניסה לפרוץ ועבר תהליכים ניסיוניים רבים; הוא החליף להקות, שינה סגנונות כמעט בכל שנה, הקליט אלבומים שנכשלו וניסה שוב ושוב, עד שבסופו של דבר הצליח לנצל את כישרונו בכך שהקים משרד משלו.
אולם, הכל השתנה ברגע שדיוויד החליט להיות מקורי – לא לחפש את הדברים השגורים של אותה תקופה. הוא יצא עם האלבום "זיגי סטארדט", ומשם התהפך גורלו. שתי תכונות – נחישות ועוצמה – אפשרו לו לראות בעצמו יוצר ענק, גם כאשר סביבתו הייתה אדישה עד כאב. מעבר לכך, הבחירה ללכת בדרך המקורית יצרה עבורו שפה ייחודית שהפכה אותו למגה-אייקון.
בשנים האחרונות, התקשורת הדיגיטלית מציעה פלטפורמות חדשות בהן אמנים יכולים לשווק את יצירותיהם בצורה ממוקדת ואישית.
באמצעות שילוב של אסטרטגיות יחסי ציבור חדשניות, ניתן לשבור את הגבולות ולהעניק לאמנים את ההכרה שמגיעה להם.
איך תעשו יחסי ציבור בתחום התרבות לעצמכם
- בחרו ביצירה המעניינת והחזקה ביותר שלכם: יצירה בעלת אמירה ייחודית שבה אתם בטוחים שהקהל יופתע ממנה.
- הכינו הודעה כתובה מתומצתת: ספרו בקצרה על עצמכם, כיצד הגעתם לתחום ומה מייחד את היצירה שלכם.
- שלחו את החומרים לעיתונאי התרבות: העיתונים שמסקרים את התחום שלכם יספקו לכם את פרטי הקשר.
- אל תשכחו לבצע פולו-אפ.
חשוב לזכור: עיתונאים תמיד מחפשים את היוצר הבא, וכל אחד מהם שואף להגיד "אני הראשון שראיינתי אותו". אם הפעם לא תכנס לתקשורת – אל תתייאשו, נסו שוב עם היצירה הבאה. דיוויד בואי כבר אמרנו…
בנוסף, השקיעו בהכנת המסרים ובבניית קשר אישי עם העיתונאים, כך שתהיו מוכנים לכל הזדמנות.
זכרו, חשיפה תקשורתית ממוקדת יכולה לפתוח דלתות שלא דמיינתם ולשנות את מהלך הקריירה שלכם.
בהצלחה!
לכל שאלה אנו כאן לרשותכם. פנו אלינו בטופס למטה